Начало      Поръчки и доставки      Пчелин      Инвентар      Контакти   
  НАВИГАЦИЯ
Подаръци
Коктейли
Пчелни продукти
  КАТАЛОГ
 
ИНВЕНТАРЪТ, КОЙТО ИЗПОЛЗВАМ ЗА ВАДЕНЕ НА ПЧЕЛНИЯ МЕД Е ПРОИЗВЕДЕН ОТ ФИРМА Л Е Г А - ИТАЛИЯ
.
ВАНА ЗА РАЗПЕЧАТВАНЕ НА ПЧЕЛНИТЕ ПИТИ
Ваната е изработена изцяло от неръждаема стомана INOX AISI 304, с външни размери 100х48х42 см. В нея могат да се поберат както магазинни, така и плодникови пити, подредени като в кошер. Ваната е снабдена с перфорирана плитка вана от INOX за оттичане на меда от разпечатките и със специална дървена подставка. Дървената подставка служи за опора при разпечатване на питите. Дъното на ваната е наклонено към единия край. В по-ниската част на дъното е монтиран 40 мм кран, през който изтича отцедения от разпечатките мед. Капак от стомана INOX AISI 304 допълва уреда и осигурява перфектно затваряне. Ваната е снабдена с разглобяеми леки и здрави крака, изработени от метални профили.
Благодарение на материалите, от които е изработена, тази вана за разпечатване на пчелните пити има неограничен срок на експлоатация и гарантира перфектна хигиена при вадене на меда.
.
.
.
.
КОМБИНИРАНА ЦЕНТРОФУГА ТУКАН    
Центрофугата е изработена от висококачествени материали, одобрени от ЕС за контакт с хранителни продукти - INOX AISI 304 (CrNi 18/10). 
Въртящата част на центрофугата се състои от ос и барабан от дебела тел от INOX. Височината на барабана се регулира чрез два болта, които го фиксират върху оста на желаното ниво. 
Комбинираната центрофуга центрофугира:
      - 20 магазинни пити Дадан-Блат - радиално;
      - 8 многокорпусни пити Лангстрот-Рут - радиално; 
      - 4 плодникови пити Дадан-Блат - хордиално.
Центрофуга Тукан се задвижва ръчно с манивела и метална трансмисия със свободен ход и спирачка.
В случаят е окомплектована с монофазен електродвигател (220V / 80W, max 280 rpm), който се монтира на мястото на манивелата. Оборотите на електодвигателя се регулират в двете посоки посредством преплъзване на малък лост. Електродвигателят осигурява висока продуктивност и удоволствие да се работи с центрофугата.
Центрофугата е оборудвана с 40 мм кран за източване на центрофугирания мед, два пластмасови прозрачни капака и разглобяеми метални крака.  
.
.
.
.
. 
КОФА С КАПАК ЗА 25 КГ ПЧЕЛЕН МЕД
Кофата и капакът и са изработени изцяло от неръждаема стомана INOX AISI 304. Използва се за пренасяне на меда от центрофугата до матуратора.
.
.
.
. 
.
МАТУРАТОР ЗА 200 КГ ПЧЕЛЕН МЕД
Матураторът е съд за отлежаване, узряване и утаяване на пчелния мед. Той е съд, в който временно се складира меда веднага след центрофугирането, тъй като протича процес на пречистване от най-малките частици восък, които не са задържани от филтрите. Това прочистване е възможно благодарение на голямата разлика в тежеста на меда и парченцата восък. Остатъците от восък изплуват на повърхноста заедно с множество малки балончета въздух, образувани по време на центрофугирането. На повърхноста изплува бяла пяна, която се отстранява преди медът да бъде източен. Пчелният мед е много специален хранителен продукт, поради което трябва да се подсигури хигиена на съдовете. Това е главната причина всички матуратори да се произвеждат от неръждаема стомана INOX AISI 304. Съобразявайки се със съществуващите норми за съдовете, предназначени за контакт с хранителни продукти, както и дъното, така и цилиндърът са споени, посредством нова система, наречена TIG, без използването на различни спояващи материали. Краищата на стоманения лист се съединяват чрез стопяване в точката на контакт, в среда от газ Аргон. Матураторът е снабден с капак от неръждаема стомана и 40 мм кран, от който се източва меда. 
Върху матураторът се поставят филтър в цял диаметър от INOX AISI 304 и филтър-кесия от найлонов плат за финно филтриране на меда.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Горещи оферти
  Промоции
  ТЪРСЕНЕ
 *
 *
* Думите трябва да се разделят с интервал (" ").

      Designed by Fidel